Меню

Звичайні комахи, які можуть вас вбити

Звичайні комахи, які можуть вас вбити

28.02.2019

Автор: Редакция Ликвидатор

Звичайні комахи, які можуть вас вбити
Комах, павуків та інших членистоногих набагато більше, ніж людей на цій планеті. На щастя, далеко не всі з них здатні заподіяти нам яку-небудь шкоду. Незважаючи на науково-фантастичні фільми, що зображують гігантських, кровожерливих павуків або розлючені зграї бджіл-вбивць, є кілька членистоногих, які повинні вселяти в нас страх.

Котячі блохи (Ctenocephalides felis), які зазвичай зустрічаються у домашніх тварин в Східній Європі, можуть викликати алергічні реакції на їх укуси і іноді передавати хвороби людям. Проте, котячі блохи не є причиною для занепокоєння.

Проте східні щурячі блохи (Xenopsylla cheopis) є сумно відомими переносниками чуми. Щурячі блохи переносять бактерії "Yersinia pestis", які викликали середньовічну пандемію, яка вбила 25 мільйонів чоловік в одній Європі. На щастя, завдяки сучасним методам санітарії та антибіотиків ми навряд чи знову побачимо епідемію подібних масштабів.

Однак, незважаючи на те, що блошині чумні інфекції сьогодні рідкісні, люди як і раніше вмирають щороку. Навіть при наявності антибіотиків близько 16% випадків є смертельними. Таким чином, будь-який, хто займається діяльністю поблизу місць проживання гризунів, повинен вживати заходів обережності, щоб уникнути контакту з щурами. Багато людей здригаються при вигляді павука або відчайдушно відмахуються від наближається бджоли. Але мало хто панікує в присутності комахи, яке щорічно вбиває більше людей, ніж будь-яка інша - комара.

Щорічно від хвороб, що передаються комарами, вмирає більше мільйона чоловік у всьому світі. Європейська асоціація по боротьбі з комарами стверджує, що малярія, всього лише одна з багатьох смертельних хвороб, які переносяться комарами, вбиває дитину кожні 40 секунд. Комарі переносять все: від лихоманки Денге до жовтої лихоманки, а також передають паразитів, які вражають коней, худобу і домашніх тварин.

Хоча жителі України не повинні турбуватися про малярії або жовтої лихоманки, комарі в Європі дійсно передають віруси, які можуть привести до смерті. Наприклад, на півдні щорічно реєструють нові випадки захворювання вірусами Західного Нілу і Зика.
Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт