Міжнародні стандарти контролю безпеки продуктів харчування

Міжнародні стандарти контролю безпеки продуктів харчування

Міжнародні стандарти контролю безпеки продуктів харчування

Міжнародні стандарти контролю безпеки продуктів харчування

Для контролю підприємств, що виготовляють продукти харчування, і переробляють сировину, яка використовується в харчовій промисловості, передбачена жорстка система контролю якості. Основна ціль використання системи контролю - забезпечити якісними продуктами і не допустити порушення умов виготовлення, транспортування, зберігання та реалізації продуктів. Міжнародна система сертифікації, прийнята у всьому світі - пряме підтвердження необхідності використання постійного моніторингу якості. Глибина перевірки, і обов'язкові етапи регулюються набором міжнародних стандартів, які умовно поділені на п'ять категорій.

КАТЕГОРІЇ ПЕРЕВІРКИ ДОТРИМАННЯ СТАНДАРТІВ:

  • Переробка, перевезення сировини і харчових продуктів.

  • Приміщення, обладнання, умови виробництва.

  • Якість і регулярність санітарної обробки приміщень та обладнання.

  • Методи боротьби з потенційними шкідниками та мікроорганізмами.

  • Ефективне управління процесами забезпечення сировиною і ведення документації.

Для правильного розуміння прийнято використовувати групу стандартів ISO 22000.

СТАНДАРТ ISO 22000:2005

Схвалено стандарт міжнародною організацією сертифікації, і прийнятий в 2005 році. Він оцінює ефективність менеджменту тих підприємств, які зайняті в галузі переробки та виробництва харчових продуктів на всіх етапах, від обробки сировини до упаковки.

СТАНДАРТ ISO/TS 22004:2005

Визначає порядок використання ІSО 22000: 2005, ведення звітного матеріалу, послідовність етапів контролю та доцільність застосування. 

СТАНДАРТ ISO/TS 22002-1:2009

Визначає норми якості для обладнання і виробництва продуктів харчування, роз'яснює спеціальні умови і різні передумови для якісного виробництва продуктів харчування відповідно до міжнародних стандартів. 

СТАНДАРТ ISO/TS 22002-3:2011

Визначає ефективність планування та виконання сільськогосподарської діяльності, ступінь безпеки та якість сировини, що використовується в подальшому ланцюжку харчового виробництва. Регламентує ефективне управління і довгострокове планування.

СТАНДАРТ ISO/TS 22003:2007

Незамінний при аудиторській перевірці, містить докладні і точні інструкції, що дозволяють проводити багаторівневий аудиторський контроль швидко і з максимальним охопленням всіх ланок виробництва, обробки і транспортування. Включає перевірку ефективності системи управління, менеджменту і продукції підприємства.
Всі стандарти, що діють стосовно виробництва харчових продуктів, розробляються спеціальним технічним комітетом, який визначає категорію якості та допустимі відхилення критеріїв і коефіцієнтів.

Професійна безкоштовна консультація.

Нашим фахівцям можна довіряти!

  • Всі препарати безпечні для людини і мають дозвільні сертифікати.

  • Висококваліфікована допомога в короткий термін і за розумною ціною

  • Особливий підхід. Враховуємо всі особливості приміщення і побажання клієнта.

  • Підготовка приміщення для створення умов роботи і збереження майна

Замовити дзвінок