Меню

Надійні способи вивести тарганів раз і назавжди!

Компанія Ліквідатор - якісна боротьба з комахами і гризунами

02.01.2020

Автор: Редакция Ликвидатор

Надійні способи вивести тарганів раз і назавжди!

Таргани — одні з найбільш комах на планеті, що пристосовуються, вони відрізняються високим виживанням навіть в умовах підвищеного рівня радіації. Якщо ви живете у звичайному багатоповерховому будинку, де є підвали, засмічені сміттєпроводи та захламлені до стелі сходові майданчики, ви точно зіштовхнетеся з цими шкідниками. Як позбутися прусаків – народними засобами або за допомогою професійної обробки – вирішувати вам. Боротьба з комахами повинна бути комплексною і включати: обробку і подальше прибирання приміщення, а також постійну підтримку чистоти.

Ці шкідники проникають у будинок через вентиляційні отвори, щілини у стінах та підлозі, каналізаційні труби. Особливо вони люблять жити на кухні та у ванній кімнаті – тут волого та тепло. Гинуть комахи лише за температури нижче -5 градусів у приміщенні, тоді як розмножуються досить швидко, залишаючи після спарювання до 30–40 яєць. Вже за тиждень тарганів стає набагато більше, ніж раніше, і позбутися їх стає складніше. При появі навіть однієї випадкової комахи в будинку потрібно бити на сполох і, звичайно ж, ловити його. На ранньому етапі допоможуть народні засоби боротьби з цими паразитами, а от коли їхня популяція сильно розплодиться, без допомоги компанії «Ліквідатор» не обійтися.

Як вивести прусаків у квартирі - на ранньому етапі допоможуть народні методи, а якщо популяція сильно розплодиться, без допомоги «Ліквідатора» не обійтися.

Як визначити присутність у будинку тарганів?

Головна складність у боротьбі з прусаками – це вчасно їх виявити, оскільки переміщаються комахи в приміщенні не вдень, а вночі. Але таргани залишають по собі специфічні сліди, якими можна їх ідентифікувати.

Йдеться про:

  • специфічний запах на кухні – таргани виділяють у повітря феромони, які приваблюють у ваш будинок інших особин цього виду;
  • маленькі сліди їхньої життєдіяльності на підлозі, стінах, робочих поверхнях на кухні, посуді у вигляді дрібних коричневих точок;
  • наявність у приміщенні кладок яєць тарганів (їхні яйця невеликі та довгасті).

Якщо на кухні або у ванній кімнаті ви помітили хоча б одну з цих ознак, час розпочати активну боротьбу з тарганами за допомогою хімії.

Як таргани обирають місце для своєї колонії?

У прусаків при виборі нового місця проживання є кілька важливих критеріїв, головні з них – наявність у близькому доступі їжі та води. Якщо у вас в будинку тепло і волого, за кухонними шафами, плитою чи холодильником є забруднення та неприбрані залишки їжі – поява тарганів у квартирі лише питання часу.

Особливість тарганів як виду – це їхня живучість. Якщо комахи не знаходять поблизу крихти їжі, вони можуть їсти пил, опале волосся, мило, шкіряні вироби, тканину, клей, яким склеюють книги, ізоляцію від дротів. Виняток для них складають лише залізо, скло та пластмаса.

Якщо ви побачите хоча б одного таргана, рекомендуємо уважно оглянути кухню, а саме місця поруч із відром для сміття та раковиною. Там тепло, волого та надходить мало сонячного світла – це сприятливі умови для того, щоб вони розмножувалися. Також шкідники люблять жити в побутовій техніці – їх знаходять у тостерах, мікрохвильових печах, комп'ютерах, телевізорах, кухонних терезах, посуді. Крім того, вони люблять селитися в килимах, м'яких іграшках, не гидують і книгами. Під час збирання можна відшукати безліч місць їх проживання, де можна впіймати та знищити хоча б дорослих особин.

Не варто шукати яйця та дорослих особин тарганів у прохолодних місцях квартири, де є протяги, а також біля підстилок домашніх тварин. Ці синантропні організми віддають перевагу більш комфортним умовам проживання.

Ефективні домашні засоби від тарганів

Якщо шкідників завелося у хаті небагато, можна боротися з ними за допомогою народних засобів від прусаків. З цією метою варто розібратися чого бояться таргани. Народні засоби допоможуть скоротити колонію комах. Виділимо 5 найбільш популярних способів:

  1. Борну кислоту – її розсипають у місцях проживання прусаків та на основних маршрутах їх переміщення по дому. Також на основі борної кислоти виготовляють їстівні приманки та пастки.
  2. Оцет – розчином оцтової кислоти з водою обробляють усі поверхні, підлогу, стіни, а також затишні куточки та важкодоступні місця на кухні та санвузлі. Запах оцту відлякує тарганів і змушує їх залишити будинок.
  3. Натуральні ефірні олії – їх наносять у ті місця, де було виявлено сліди тарганів. Особливо не подобаються їм запахи анісу, гвоздики, лаврового листа, м'яти, бузини, пижму.
  4. Нашатирний спирт – водним розчином цієї речовини обробляються всі проблемні місця в будинку, де є забруднення.
  5. Хімічні способи знищення тарганів.

Позбутися цих шкідників можна і за допомогою хімічних препаратів – інсектицидів. Саме інсектицид вважається одним із найефективніших засобів від прусаків. На ринку вони представлені в різному вигляді – від приманок та пасток до спреїв, паст та гелів. У їх складі містяться сильнодіючі хімікати, що згубно впливають на травну та нервову систему комах. Враховуйте, що магазинні препарати містять невелику дозу активної речовини та діють не на всіх особин, тому боротьба зі шкідниками може бути тривалою.

Кожен вибирає ефективний засіб від тарганів у домашніх умовах, але пам'ятайте, що вони діють лише в тому випадку, якщо шкідників у будинку завелося не надто багато. Стандартна обробка приміщення допоможе усунути тільки дорослих особин, а ось на яйця та личинки вона не подіє, тому через якийсь час прусаки знову з'являться на вашій кухні або у ванній кімнаті.

Як позбутися прусаків швидко та з гарантією?

Гарний засіб від прусаків – комплексна дезінсекція приміщення за допомогою генераторів холодного або гарячого туману, яку можна замовити у компанії «Ліквідатор».

Такий метод обробки дозволяє проникнути активній речовині в затишні куточки вашого будинку і знищити не тільки дорослих особин тарганів, а і їх яйця. Зазвичай достатньо 1-2 процедур, щоб забути про подібну проблему.

Наші дезінсектори використовують професійні сильнодіючі препарати, які знищують тарганів на всіх стадіях розвитку. Інсектицид та його дозування підбираються індивідуально, залежно від типу приміщення та площі зараженості.

На свої послуги ми надаємо гарантію, а також консультуємо клієнтів з питань запобігання повторній появі цих комах у приміщенні. Єдине, що ми не можемо контролювати – це повторна поява тарганів, якщо вони є в сусідніх приміщеннях чи квартирах. Якщо з паразитами там не борються, рано чи пізно вони знову з'являться у вас. В цьому випадку допомагає лише комплексна дезінсекція цілої будівлі або її частини.

Профілактика появи прусаків у будинку

Навіть у досить чистому та прибраному будинку можуть завестися комахи, і в цьому зовсім не буде вашої вини. Часто вони потрапляють до квартир від неохайних сусідів, які не знищують тарганів роками. Також вони переходять із квартири у квартиру у пошуках їжі, якщо у попередньому житлі їх почали інтенсивно знищувати. Це означає, що тарганів позбавлятися тепер доводиться вам.

Без їжі комахи можуть прожити до двох місяців, а ось без води – не більше одного тижня. Саме тому потрібно вчасно проводити очищення кухонних поверхонь, простору за холодильником, біля раковини, плити та кухонних шаф від крихт їжі та залишків води, стежити за рівнем вологості в кімнатах. Чим на кухні або у ванній суші, тим краще для вас і гірше для тарганів.

Прусаки дуже швидко розмножуються, завдаючи вам чимало клопоту, але, крім цього, вони ще й небезпечні, адже є переносниками небезпечних інфекційних захворювань та гельмінтних інвазій. Тому так важливо повісити вентиляційні грати, законопатити щілини, переконатися, що в приміщенні немає отворів, якими вони можуть прийти. Це допоможе в ефективному позбавленні від тарганів.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт