Меню

Чи можуть таргани потрапити у ваше ліжко?

Як позбутися від тарганів найефективніший метод

14.08.2019

Автор: Редакция Ликвидатор

Чи можуть таргани потрапити у ваше ліжко?

Таргани – це один з найпоширеніших видів домашніх шкідників. Особливо вони люблять приміщення, де тепло, волого і є вільний доступ до їжі та води. У поодиноких випадках можуть мешкати не тільки на кухні та у ванній кімнаті, але й проникнути до вас у ліжко. Ми розповімо, що потрібно зробити, щоб мінімізувати шанси прусаків підібратися близько до ліжка.

Чи можуть таргани напасти на вас під час сну?

Питання, чи здатні прусаки атакувати людину, все ще спірне. Ще в середині минулого століття низка вчених підтвердила той факт, що комахи схильні їсти живу плоть. Але змусити напасти на живу людину може лише катастрофічна нестача їжі, пов'язана з різким зростанням популяції тарганів. Нападати та кусати, як це можуть зробити клопи, блохи чи воші, таргани не можуть.

Прусаки харчуються крихтами їжі та краплями води – на людину вони не полюють. Хоча ротовий апарат у них гризучого типу, але кусатися вони не можуть. Пам'ятайте, що вони бояться людини та розбігаються від людей до затишних місць. Імовірність того, що вони з кухні або ванної кімнати проникнуть до вас у спальню – мінімальна, особливо якщо кімната розташована далеко.

Хочете прибрати непроханих гостей швидко – звертайтеся до фахівців з дезінсекції компанії «Ліквідатор».

Як не допустити потрапляння тарганів до спальні?

Якщо в будинку є паразити, і ви не хочете, щоб вони проникли до спальні, дотримуйтесь рекомендацій, наших дезінсекторів:

  1. Знайдемо потенційні місця проникнення в спальню. Для цього потрібно пошукати в кімнаті місця, через які комахи можуть потрапити до спальні. Зазвичай це вентиляційні ґрати, вікна, тріщини в кутах, стиках стін із підлогою чи стелею. Пам'ятайте, що прусаки здатні протиснутися через отвори, які завширшки не більше 3 мм. Всі тріщини варто закласти за допомогою засобу на силіконовій основі.
  2. Огляньте вентиляційні решітки на цілісність – якщо в них з'явилися дірки – скоріше замініть їх.
  3. Обробіть двері самоклеючим ущільнювачем – це стосується як вхідних дверей, так і міжкімнатних.
  4. Змініть постільну білизну на ту, яка не дістає до підлоги – так ви ускладните завдання залізти на ліжко для тарганів.
  5. Використовуйте ароматичні олії – їх можна нанести у місця потенційної появи прусаків. Таргани не люблять олії пижми, перцевої м'яти, гвоздики, ванілі.
  6. Обмотайте ніжки ліжка за допомогою нелипкої силіконової стрічки – це не дозволить паразитам потрапити до вас у ліжко.
  7. Дотримуйтесь правил гігієни в спальні. Регулярно прибирайте пил, провітрюйте кімнату і не їжте в ліжку – для тарганів там не повинно бути нічого їстівного.
  8. Відлякати паразитів можна за допомогою натуральних методів - застосування борної кислоти або лаврового листа. Запах листа лавра тарганам зовсім не подобається, а ось борна кислота здатна вбити шкідників.

Якщо таргани завелися у вас у будинку, але до спальні поки не потрапили, це зовсім не означає, що їх там немає. При замовленні обробки від тарганів застосовувати інсектицидні засоби варто у кожній кімнаті будинку, включаючи спальню. Таргани могли відкласти яйця в затишному місці, де їх не виявите. Коли ж вони перетворяться на дорослих особин, буде вже пізно. Послугу професійної дезінсекції ви можете замовити в нашій компанії.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт