Меню

Контроль шкідників, визначення виду, запобігання їх появі, засоби профілактики та боротьби

Компанія Ліквідатор - якісна боротьба з комахами і гризунами

13.07.2017

Автор: Редакция Ликвидатор

Контроль шкідників, визначення виду, запобігання їх появі, засоби профілактики та боротьби
  1. Значення концепції та програма заходів

Впровадження комплексу заходів з дератизації та дезінсекції, згідно з принципами, правилами та вимогами ХАССП, дозволяє суттєво скоротити ризики, пов'язані з безпекою продукту, а також захистити виробництво від біологічного забруднення. Заходи проводяться відповідно до 7 основних принципів концепції: ідентифікація небезпек, вибір критичних контрольних точок, визначення допустимих меж для конкретно кожної точки, розробка моніторингових процедур, розробка та виконання коригуючих дій, верифікаційні перевірки, розробка документації.

Весь комплекс підготовчих робіт наші фахівці зможуть виконати після попереднього огляду. Здійснення дезінсекційних, дератизаційних та дезінфекційних робіт ми проводимо у плановому чи профілактичному порядку. Такий комплекс дозволить постійно підтримувати чистоту на підприємстві.

У розрізі проблеми наявності шкідників (комахи, гризуни) розроблено програму-передумову системи ХАССП [1] для підприємств, яка передбачає:

  • Розробку та впровадження ефективної системи моніторингу та боротьби зі шкідниками, що забезпечує впевненість у тому, що вживані заходи зменшують та виключають ймовірність розмноження та появи гризунів, комах, птахів на території підприємства, що дозволяє обмежити використання хімічних речовин. На даному етапі здійснюється аналіз ризиків, визначаються критичні контрольні точки та критерії прийнятності/неприйнятності показників для усунення виявлених небезпек, визначається перелік коригувальних процедур у разі втрати управління в конкретній критичній точці. [4]
  • Конкретні дії щодо знищення шкідників та інформування персоналу про заходи та способи профілактики, що проводяться.
  • Періодичні інспекційні перевірки.
  • Ведення відповідної документації.

  1. Визначення та аналіз ризиків

Основні чинники у прогнозуванні можливості появи шкідників на об'єкті визначаються програмою PEST-контролю (інтегрована система моніторингу та управління чисельністю популяції шкідників) та враховуються на початковому етапі її розробки. [2] Фактори, що визначають можливість звільнення об'єкта. На даному етапі оцінюються складові природної та примусової смертності, а також визначаються кваліфікаційні навички персоналу, який виконує санітарну обробку. Оцінка повторної можливості появи шкідників на об'єкті. Проводиться аналіз складових розмноження, імміграції та ємнісні показники умов проживання для визначення чисельності популяції.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт