Меню

Прямуєте в регіон з малярією? Кілька простих кроків, щоб уникнути небезпеки

Прямуєте в регіон з малярією? Кілька простих кроків, щоб уникнути небезпеки

16.05.2019

Автор: Редакция Ликвидатор

Прямуєте в регіон з малярією? Кілька простих кроків, щоб уникнути небезпеки
Кожна смерть від малярії - трагедія. Але багато інфекцій можна запобігти. Це особливо вірно для відпочиваючих, мандрівників або людей, які відвідують свої родини в ендемічних районах. Якщо слідувати основам профілактики, можна уникнути багатьох непотрібних хвороб і смертності.

Перше питання, яке слід задати: скільки випадків малярії зазвичай відбувається в цьому районі і коли? Відповідь буде залежати від висоти і клімату - як правило, області з теплим кліматом і підвищеною вологістю, які розташовані в низинах,  більше інших підходять для переносників малярії, комарів Anopheles.

На півдні Африки малярія носить сезонний характер. Збільшуючись в теплі і вологі місяці з вересня по травень.

Більш тривале перебування, включаючи ночівлі, піддає вас більшому ризику. Піший туризм і кемпінг на відкритому повітрі небезпечніше, ніж проживання в номерах з кондиціонером.

Деякі люди схильні до високого ризику зараження на важку форму малярії і в принципі повинні уникати районів її поширення. До них відносяться вагітні жінки, немовлята і маленькі діти, люди, яким видалили селезінку, і люди зі слабкою імунною системою.

Запобігання укусів комарів є найбільш важливою профілактичною мірою. Це тому, що укус комара-це те, що передає паразита. Немає укусу - немає передачі.

Контакти між комарами і людьми не випадкові. Комарі активно шукають людей. У них є органи чуття, які вловлюють тепло людей,  вуглекислий газ і запах поту.

Існує кілька способів уникнути укусів. Між сутінками і світанком краще перебувати в приміщенні, а вдень носити закритий одяг, комарі знаходять щиколотки особливо привабливими.

Існує ряд репелентів і інсектицидів, які здатні відлякати комарів. Репеленти потрібно нанести на одяг і відкриті ділянки шкіри . Інші способи уникнути укусів включають спалювання протимоскітних спіралей або використання інсектицидних циновок в житлових і спальних приміщеннях в нічний час, а також використання оброблених інсектицидами протимоскітних сіток.

Використання стельових вентиляторів і кондиціонерів також перешкоджає комариній активності в приміщенні, а то, що ви не чуєте дзижчання комарів, не означає, що ви в безпеці - малярійні комарі літають майже безшумно.

Ви повинні проконсультуватися з практикуючим лікарем задовго до поїздки в ендемічні малярійні області. Під час цієї консультації потрібно з'ясувати, чи потрібні вам ліки для запобігання інфекції на додаток до заходів особистого захисту.

На це рішення вплине кілька факторів. До них відносяться ризик зараження (район і тип житла, час року і тривалість відвідування); особисті чинники, такі, як вік, поточне лікування і існуючі хвороби; і варіанти ліків, їх наявність і ціна, несприятливі наслідки і стійкість.

Існує два види препаратів, які використовуються для профілактики малярії, вони діють на різних етапах життя паразита в організмі. Продукти Atovaquone-proguanil зупиняють інфекцію відразу після укусу. Другий тип (доксициклін, мефлохин і атовакон-прогуаніл) лікуюё інфекцію на більш пізній стадії, але до того, як паразити можуть викликати симптоми.
Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт