Меню

Як захистити собаку від мух

Як уберегти собаку від мух народними засобами

14.08.2019

Автор: Редакция Ликвидатор

Як захистити собаку від мух

Гуляючи з собакою в літню пору, подбайте про її захист від комах, зокрема мух, які можуть кусати вихованців. У ветеринарному магазині ви можете купити засоби від мух для собак у вигляді крапель, нашийників та спреїв, або скористатися народними методами.

Як позбутися мух на собаці

Не знаєте, чим відлякати мух від собаки? Пропонуємо 3 прості народні засоби:

  • Приготуйте репелент, змішавши мінеральні та ефірні олії з оцтом. Наприклад, ви можете використовувати лавандову, м'ятну або гвоздичну олію. Змочіть ватяний диск у цій суміші та протріть їм шерсть, особливо навколо вух, очей та носа.
  • Засвітіть у будинку кілька свічок із цитронелою. Аромат цієї рослини відлякує комах. Ви також можете використовувати інші рослини, такі як базилік, розмарин або лаванда.
  • Повісьте пастку для комах. Це допоможе зменшити кількість комах навколо місця, де мешкає домашній улюбленець. Ви можете зробити пастку з пластикової пляшки, цукру, дріжджів та води.

Якщо комахи активно кусають вихованця, потрібно розібратися, чим мазати вуха собаці від мух. Народні засоби – найбільш нешкідливі та не вимагають консультації ветеринара. Наприклад, ви можете нанести на вушка домашнього улюбленця звичайний вазелін. Це допоможе пом'якшити шкіру та запобігти подразненню від укусів паразитів.

Чим мазати вуха собак від мух, якщо з'явилися ранки від укусів? Перед нанесенням вазеліну потрібно обробити їх хлоргексидином і нанести «Левомеколь» – мазь активно загоює ранки та усуває запальний процес.

Як позбутися мух на собаці хімічними методами

Як позбавити собаку мух, якщо народні методи не допомагають? Придбайте спрей або нашийник, який захистить від комах. У складі засобів часто міститься імідаклоприд та івермектин, які викликають параліч та загибель у різних типів паразитів. Таким чином, ви зможете захистити вихованця від кліщів, бліх та інших комах. Перед використанням таких засобів обов'язково проконсультуйтеся з ветеринаром.

Скористайтеся профілактичними заходами захисту домашніх улюбленців від паразитів. Якщо у літній період мухи заїдають собаку – що робити, розкажуть наші дезінсектори:

  • Вчасно виносите сміття і не вигулюйте вихованця у місцях скупчення сміття, щоб потім не думати, чим відлякати мух від собаки.
  • Комахи-паразити відкладають яйця у фекаліях та рослинах, що підгнивають. Проводьте регулярне прибирання вольєрів та прилеглої території, використовуйте репеленти. Важливо усунути комах всіх етапах розвитку.
  • Після кожної прогулянки уважно оглядайте шерсть, особливо шкіру у вухах, між пальцями та на животі. Регулярно вичісуйте і мийте домашнього улюбленця. Уникайте тривалих прогулянок у лісі та місцях з високою травою.

Для обробки ділянки та вольєрів скористайтесь професійною дезінсекцією. Однієї обробки достатньо виведення популяції комах. Ми використовуємо сильнодіючі препарати безпечні для домашніх тварин. Таким чином, вам не доведеться вирішувати, як забрати мух від собаки.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт