Меню

Дезінфекція в ресторанах та кафе

Цілодобово звертайтесь коли є потреба

Успішно працюємо з 2011 року

Дезінфекція в ресторанах та кафе


Ресторани, кафе та інші заклади громадського харчування не мають права продовжувати свою роботу при недотриманні санітарно-гігієнічних правил. Оскільки такі місця часто поєднують в собі відразу кілька ризиків для появи та циркуляції патогенних мікроорганізмів і вірусів, до дезінфекції приміщень в закладах громадського харчування необхідно підходити комплексно, приділяючи увагу кожній зоні і не пропускаючи планові прибирання.

Нехтування прибиранням і заходами знезараження загрожують здоров'ю персоналу і відвідувачів. Так, досить швидке розмноження вірусів і бактерій на кухні може привести до масових отруєнь різних ступенів тяжкості, а відсутність регулярного прибирання в зоні для відвідувачів збільшує ризик зараження вірусами грипу, кору та іншими висококонтагіозними інфекціями в закладі.

Всі ці патогени можуть з'явитися як через нехтування правилами гігієни у співробітників і клієнтів закладу громадського харчування, так і в результаті появи і розмноження переносників інфекцій: тарганів, гризунів, і шкідливих комах.

Саме тому санітарна обстановка в кафе та ресторанах строго регулюється законами України і контролюється санітарною службою. У разі невиконання санітарних правил закладу загрожує великий штраф і погіршення репутації, тому проблему краще попередити, ніж розбиратися з наслідками.

Первинні заходи щодо попередження появи джерел інфекції можуть зробити самі співробітники кафе чи ресторану. Є прості правила, яких достатньо дотримуватися при прибиранні приміщень, щоб мінімізувати ризик появи збудників захворювань:

  • для кожної поверхні використовувати окрему ганчірку;
  • проводити поетапне вологе прибирання: спочатку проводиться обробка горизонтальних, потім вертикальних поверхонь;
  • виняток становлять підлоги — вони промиваються останніми, обов'язково з використанням спеціальних хімічних засобів;
  • провітрювання приміщень повинно відбуватися регулярно для забезпечення достатньої циркуляції повітря;
  • санвузли повинні проходити процедуру знезараження хімічними розчинами на основі хлору не рідше ніж раз на три-чотири години.

Проте, регулярних заходів дезінфекції може не вистачити. Несприятливе сусідство та інші чинники можуть призвести до появи тарганів або гризунів, які не тільки псують продукти, а й переносять багато інфекційних захворювань. Для того, щоб надійно і надовго позбутися від шкідників в закладах громадського харчування, рекомендується замовити послуги дезінфекції у фахівців.

Професіонали компанії "Ліквідатор" використовують тільки безпечні засоби, працюють швидко та недорого, щоб ваш заклад був безпечним для клієнтів і співробітників.

Як проводиться професійна обробка?

Існують два основних способи знезараження поверхонь та приміщень: фізичний і хімічний. Під першим мається на увазі щоденне генеральне прибирання із застосуванням спеціальних розчинів і провітрюванням. Дотримуючись базових правил цієї процедури, які були описані в попередньому абзаці, можна попередити появу в закладі вогнища гострої респіраторної інфекції — наприклад, грипу.

Хімічний спосіб обробки полягає в використанні розчинів спеціальних препаратів у вигляді аерозолів. Оскільки використання токсичних сполук в таких закладах заборонено, фахівці застосовують тільки розчини безпечних для людини препаратів, дозволених до використання в Україні.

Перед тим, як почати обробку приміщення, дезінфектори проводять експертизу і визначають обсяг роботи, а також види шкідників, з якими треба боротися. Після цього визначаються засоби впливу, а також їх дозування. Для кожної зони і поверхні підбирається своя концентрація, яка залежить від біологічного виду шкідника.

Сама процедура проводиться з дотриманням всіх норм безпеки не рідше ніж раз на місяць. Це дозволяє забезпечити безпеку вашого закладу і захистити його від репутаційних і фінансових ризиків. Наші фахівці використовують безпечні та нетоксичні для людини розчини і працюють в захисних костюмах з дотриманням санітарних норм. Окремо обробляються поверхні, посуд, меблі, текстиль та обладнання в кожному приміщенні.

Оформіть заявку , ми зв'яжемося з вами найближчим часом з 8:00 до 22:00

Замовити послугу

Скільки коштує замовити послугу з обробки складського приміщення?

Служба Ліквідатор — це команда дезінфекторів-професіоналів, які виконують свою роботу швидко, якісно і недорого. 

  • приймаємо оплату тільки за фактом виконання послуги;
  • надаємо всі необхідні ліцензійні документи;
  • обробляємо цілодобово — таким чином звичний режим роботи складського приміщення не буде порушений;
  • безкоштовно консультуємо за ціною і обсягом робіт.

Ціна проведення дезінфекції залежить від площі приміщення і складності обробки за результатами експертизи.

Щоб точно з'ясувати, скільки буде коштувати обробка вашого приміщення, зв'яжіться з менеджером на нашому сайті для безкоштовної консультації.

Процесс роботи нашої служби

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Оплата послуги за фактом виконаної роботи

Оформіть заявку , ми зв'яжемося з вами найближчим часом з 8:00 до 22:00

Замовити послугу

Нашi спецiалiсти

  • Андрій
    Лікар-дезінфекціоніст/Інструктор-дезінфектор
  • Іван
    Дезінфектор, фахівець з pest-control

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Вас також може зацікавити

Замовити послугу

Запитання

Компанії які нам довіряють

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин