Меню

Синя м'ясна муха

Синя м'ясна муха

21.04.2024

Автор: Редакция Ликвидатор

Синя м'ясна муха

Синя м'ясна муха (Calliphora vicuna) – найбільша з усіх м'ясних мух. Довжина її тіла близько 1,5 см. Вона дуже голосно дзижчить при польоті, що нагадує звук, який видає бджола. Тулуб має синє забарвлення зі слабким світлим нальотом. На жовто-рудій голові, що відливає золотим блиском і покритою чорними волосками, розташовуються темні вусики та фасеткового типу очі червоно-коричневого відтінку.

Джерелом харчування для великої синьої мухи та її личинок служать м'ясо тварин, що розкладаються, гниючі фрукти, овочі та органічні речовини. Також вони здатні поїдати яйця жуків, інших видів мух, гусениць та коників. Тривалість життя дорослої особини у природних умовах не перевищує 20 днів. Проте за цей час самка встигає дати життя двом сотням личинок.

При сприятливій температурі навколишнього середовища (+25 градусів) цикл розвитку синьої мухи триває трохи більше двох тижнів. У холодну пору року (у стані не активності) тривалість життя синіх мух може становити до 6-7 місяців. Без їжі вони здатні існувати не більше двох днів. За кілька діб з моменту виходу з лялечки самки синьої мухи стають статевозрілими і здатними до запліднення.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт