Меню

Як давно існують таргани

Як давно існують таргани

24.06.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

Як давно існують таргани

Таргани існують дуже давно, вони з'явилися ще до динозаврів. Сучасний тарган уперше з'явився близько 200 мільйонів років тому. Примітивні таргани з'явилися ще раніше, близько 350 мільйонів років тому, у кам'яновугільний період. Це говорить про їхню незвичайну витривалість. Вони дійсно є одними з найвитриваліших істот, здатних витримувати величезні дози радіації. Хоча поширена думка про те, що таргани переживуть ядерну атаку є міфом, вони можуть витримати в 10 разів більше радіації, ніж люди.

Таргани можуть витримувати навантаження до 900 разів, що перевищує масу їх тіла. У тарганів надзвичайно міцний та гнучкий екзоскелет, через що їх майже неможливо роздавити, вони можуть витримати найсильніший удар чи найжорсткішу газету. Вони також можуть розпрямлятися, щоб поміститися в важкодоступних місцях і щілинах, що полегшує їхню втечу.

Таргани відчувають загрозу, що наближається, відчуваючи зміни повітряних потоків. Найшвидший час старту, зафіксований тарганом, становив лише 8,2 мілісекунди після того, як він відчув подих повітря і втік.

Таргани можуть обходитися без їжі до місяця. Тому, якщо ви спіймаєте одного з них, що бігають по кухонній підлозі і імпульсивно роздавите його, не сподівайтеся, ви ще не прирекли цих винахідливих комах на вимирання.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт