Меню

Чим відрізняється домовий точильник від меблевого?

Чим відрізняється домовий точильник від меблевого?

06.07.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

Чим відрізняється домовий точильник від меблевого?

Домовий точильник відрізняється від меблевого точильника тим, що харчується переважно зволоженою деревиною. Тому всередині будинків він практично не зустрічається. Найчастіше він ушкоджує зовнішні стіни зроблених з колод будинків, лазень та інших дерев'яних споруд.

Для розвитку домового точильника потрібна висока вологість деревини (не менше 18 – 19 %) та негативна температура взимку. Найбільш швидко розвивається точильник у всіх фазах при температурі 25 - 26 °С, а при температурі 39 °С настає теплове заціпеніння у личинок, при 35 °С - у лялечок і при 41 ° С - у дорослого жука. При температурі 48 °С домовий точильник гине на всіх фазах розвитку.

Домовий точильник заселяє переважно деревину в тих місцях, де вона піддається впливу зимових морозів. У кам'яних житлових будинках будинковий точильник поселяється на горищі в балках, підборі, на підлозі, в горищних перегородках. Він вражає кінці балок, що лежать у гніздах зовнішніх стін та частини їх, які періодично змочуються в місцях протікання даху. Домовий точильник заселяє деревину, що пролежала в будівлях кілька років. Свіжу деревину він не заселяє.


 

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт