Меню

Кімнатна муха дуже плідна

Кімнатна муха дуже плідна

16.07.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

Кімнатна муха дуже плідна

Кімнатна муха дуже плідна: вона відкладає 120-160 довгих білих яєць, довжиною в 1 мм, що відрізняються формою від яєць і домової мухи, і жигалки. Найчастіше вона відкладає їх на фекалії людини, але іноді, як виняток, і в послід домашніх тварин, на гниле м'ясо, на гниючі продукти, в гнилі плоди та овочі, в помийні ями. І в такому мало симпатичному середовищі, і проходить весь свій розвиток личинки мухи, що вилуплюються з яєць, іноді вже через 12 годин, а при нижчій температурі - через добу.

З такого циклу розвитку стає зрозумілою чисельність мух у теплий час біля житла людини. Якщо підрахувати, то виходить лише за один сезон, без усіляких втручань, одна пара вивела б приблизно 40 тис. тонн нових мух. Це число просто вражає. Лише холодна погода, нестача їжі (наприклад, при частій очистці вигрібних ям) або розвиток личинок конкуруючих видів мух може покласти межу безмежного збільшення цих двокрилих ворогів.

За такої своєї численності, за своєї пронозливості, настирливості, кімнатна муха, звісно, грає дуже негативну роль нашому житті, у сенсі рознесення всякої зарази.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт