Меню

Різновиди мух

Різновиди мух

30.07.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

Різновиди мух

Кімнатна муха (Musca domestica) та Мала кімнатна муха (Fannia canicularis) – це два різні види мух, які часто зустрічаються в наших будинках. Мала кімнатна муха поширена у всьому світі. За розміром вони вдвічі менші за кімнатну муху. Тих мух, що залетіли в житлові приміщення, легко помітити, оскільки вони кружляють навколо предметів, що висять (світильників, люстр, лампочок).

Кімнатна муха має невелику тривалість життя - близько 15-30 днів. Мала кімнатна муха живе трохи довше – близько 30-60 днів.

Малі кімнатні мухи за величиною менші за кімнатні і, на відміну від останніх, ніколи не виплоджуються всередині приміщень. Яйця та личинки малих кімнатних мух можуть розвиватися у рідкому субстраті, тому в масі зустрічаються у вигрібних ямах, вологість яких перевищує 80 %. Вони також розвиваються у вологих відходах. Основне харчування дорослих мух – екскременти людини та тварин, але вони охоче харчуються і їжею людини. Самки відкладають за один раз близько 80 яєць.

Малі кімнатні мухи беруть участь у поширенні кишкових інфекцій, а при випадковому попаданні личинок першого віку в шлунок людей із низькою кислотністю шлункового соку, викликають кишкові міази - захворювання людини, що викликається личинками мух.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт