Меню

Де виявили рудих мурах вперше

Де виявили рудих мурах вперше

12.01.2024

Автор: Редакция Ликвидатор

Де виявили рудих мурах вперше

Фараонова мураха — лише один із 10–15 тисяч видів, що проживають на земній кулі. Він раніше за людину зрозумів переваги суспільного життя. Цей довговусий малюк без колективу родичів приречений на загибель. На самоті він стає млявим, лінивим і вкрай повільним, а в колективі спритним і енергійним. Він теплолюбний і оселяється там, де температура не нижче 20 ° C тепла. А ці умови виконуються саме у будинках людей.

Вперше цих рудуватих малюків виявили в гробницях фараонів. Вони розташовувалися на муміях, куди забралися у пошуках їжі. Після цього їх передали для опису Карлу Ліннею вченому-натуралісту, який описав цю комаху в 1758 р., назвавши фараоновою мурахою. Він висунув версію, що його батьківщиною є Єгипет та сусідні території Північної Африки. Ця тварина має 128 видів близьких родичів.

У Європі фараонову мураху знайшли у 1828 р у Лондоні, де нелегальний мігрант затишно розташувався у помешканнях під плитами камінів. Поступово фараонові мурахи з портових міст проникали дедалі глибше всередину континентів. Таке успішне розселення можна пояснити їхньою ефективною стратегією пошуку їжі та правильним використанням отруйних алкалоїдів. З цими двома типами поведінки ці мурахи можуть швидко монополізувати та захищати джерело їжі.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт