Меню

Мурашині яйця

Мурашині яйця

12.07.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

Мурашині яйця

Виявляється, мурашині яйця здатні харчуватися та рости. Звичайно яйця не мають нічого схожого на рот, але мурахи дійсно годують їх. З самого початку матка відкладає недорозвинене ледве помітне біле яйце, в якому міститься мінімум поживних речовин, що не дає можливості розвитку зародка. Це дуже важливо, бо самка витрачає на нього не багато поживних речовин і може розвинути таку високу несучість, що її потомство обчислюється багатьма тисячами особин, а від цього залежить життя всієї родини

Мурашки-няньки, що метушаться навколо яєць, обмацують їх антенами і облизують кожне яйце, обмивають його слиною. Слина мурах містить поживні речовини, здатні проникати крізь оболонку. Тобто робітники мурахи постійно підгодовують яйця, облизуючи їх. Так чи інакше, яйця повільно набухають і збільшуються у розмірі.

Виходить, на відміну від яєць багатьох комах, мурашине яйце в тому вигляді, як воно підхоплене робітником-мурахою, ще не містить усієї кількості поживних речовин, необхідної для дозрівання личинки. Завдяки живильному облизуванню яйця розростаються, а одночасно слина, що має бактерицидні властивості, вбиває на їх оболонці спори згубної плісняви і склеює їх у пакети.


Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт