Меню

Найбільшу шкоду від ос зазнають пасічники

Найбільшу шкоду від ос зазнають пасічники

08.10.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

Найбільшу шкоду від ос зазнають пасічники

Найбільшу шкоду від ос зазнають пасічники. Хижаків приваблює аромат солодкого меду. Вони пробираються до вулика і з'їдають запаси, приготовані бджолами. Відсутність їжі послаблює розплід бджіл. До того ж між бджолами та осами зав'язується бій, у якому гине багато медоносів. Сильна сім'я може відбитися від загарбників паперових ос, а слабка може не справитися.

Критичною виявляється атака на пасіку найбільших представників осиного сімейства – шершнів. Смугасті гіганти значно перевершують розмірами бджіл. Вони легко розривають здобич, хапаючи її на льоту. Вулик з медом та комахами стає для них ідеальною кормовою базою.

Ще один ворог пасічників – філант чи бджолиний вовк. Це одиночна оса невеликого розміру 10-17 мм. Свою жертву вона паралізує ударом жала під підборіддя. Це місце не захищене хітином і отрута швидко потрапляє у головний нервовий вузол. Нектар дуже шкідливий для нащадків філанта. Вбиту жертву він ретельно мне лапками, видавлюючи вміст черевця. Нектар з'їдає доросла особина, тіло бджоли віддається личинкам.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт