Меню

Відмінність ос від шершнів

Відмінність ос від шершнів

22.06.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

Відмінність ос від шершнів

Відмінність ос і шершнів полягає в їх харчування та ступені агресії щодо людей. Оси нерідко летять на запах відходів, харчових продуктів, тим самим контакт з людиною стає дуже ймовірним. Шершні більше полюють на комах і тому рідше контактують з людьми. Взагалі, на відміну від ос, шершнів приваблюють продукти, що злегка зіпсувалися: фрукти і ягоди - з ознаками бродіння, а м'ясо і рибу - з душком. При цьому й ті й інші часто прилітають у фруктові сади, ласують плодами. Людина, яка необережно схопила, наприклад яблуко чи сливу, в якому знаходиться оса або шершень, які мають звичай прогризати в плоді отвір і поступово повністю занурюватись в м'якуш, легко може стати мішенню атаки потривоженої комахи.

Оса та шершень ведуть схожий спосіб життя, мають зовнішні подібності. Але на відміну від ос, шершень – менш агресивна істота, що тримається подалі від людини, якщо залетить у будинок, всіляко намагається вибратися через відкрите віконце, двері, щілини.

Оси та шершні, захищаючи своє гніздо нападають всією колонією на потенційного ворога. Масовий напад цих комах дуже небезпечний для людини і тварин. Оси при обороні від зовнішніх факторів, що загрожують їхньому існуванню, використовують не тільки свої жали, але й щелепний апарат, кусаючи тим самим об'єкт тривоги. Шершень у разі атаки може жалити кілька разів поспіль.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт