Меню

Чому кліщам потрібна кров

Чому кліщам потрібна кров

05.04.2024

Автор: Редакция Ликвидатор

Чому кліщам потрібна кров

Кліщі – це кровососні паразити, які живляться виключно кров'ю хребетних тварин, включаючи людей. Кров є необхідною для їхнього успішного розвитку на кожній стадії життєвого циклу. У порівнянні з комарами, кліщам потрібно більше крові, і вони отримують її за одне годування, що відбувається лише один раз на кожній стадії розвитку. Таким чином, процес кровосмоктання у кліща триває значно довше, від кількох днів до кількох тижнів, під час якого вони мають гарантувати собі надійне закріплення на тілі свого господаря в непомітному місці.

Однією з особливостей будови тіла кліща є його здатність до розтягування, швидкого збільшення розмірів та зміни забарвлення під час годування. За один раз кліщі здатні поглинути велику кількість крові, тому їх тіло повинно бути гнучким для розтягування. Наситившись кров'ю, самка кліща може збільшити свій розмір в декілька десятків разів порівняно з голодною особиною, і змінює своє забарвлення з червоно-коричневого на сіре. Наситжена самка кліща може бути майже в 150 разів більшою, ніж голодна.

Самці кліщів, будучи в дорослому стані, практично не харчуються, оскільки у них погано розвинений травний апарат. Їхнє головне завдання – запліднення самок, після чого вони зазвичай гинуть.


Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт