Меню

Як дізнатись чи є кліщі на ділянці

Як дізнатись чи є кліщі на ділянці

11.04.2024

Автор: Редакция Ликвидатор

Як дізнатись чи є кліщі на ділянці

Перед тим, як прийняти рішення про обробку ділянки від кліщів, треба переконатися в їх наявності. Причому обстежити територію потрібно двічі: перед початком обробки та після того, щоб перевірити її ефективність.

Для цього потрібний прапор із білої тканини. Для виготовлення такого помічника краще взяти ворсисту або вафельну тканину – до неї кровопивцям легше чіплятися. Також бажано змочити тканину потом людини чи тварини, її запах стане принадою для кровопивців.

Білу тканину прив'язують до довгої палиці, на вигляд це дійсно нагадує прапор. Після цього треба пройтися територією. Тримайте цей білий прапор так, щоб полотно постійно торкалося чагарників або трави.

Приблизно через 50-60 метрів необхідно оглянути тканину на наявність кліщів на ній. Потім слід продовжити дослідження. Коли ви пройдете ще 50 метрів, знову перевірте тканину. Таким методом можна не тільки виявити шкідників на ділянці, а й приблизно зрозуміти, наскільки багато їх розвелося. Важливо не забувати і про власну безпеку під час таких пошуків. Одягніть щільний одяг, бажано з довгими рукавами. Також скористайтеся індивідуальними хімічними засобами захисту, обприскуйте шкіру та одяг. Після перевірки ретельно огляньте всі ділянки тіла – переконайтеся, що жоден паразит не присмоктався, щоби попити вашої крові.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт