Меню

Як правильно продезінфікувати ресторан?

Всі корисні поради як уберегти себе від шкідників

Автор: Редакция Ликвидатор Як правильно продезінфікувати ресторан?

Закладам ресторанної сфери потрібно постійно вдосконалюватися, щоб залучати нових клієнтів та утримувати постійних. І важливо думати не лише про розширення меню, а і про якість прибирання. Дезінфекція всього ресторану – більше, ніж просто прибирання, це гарантія зниження кількості патогенних мікроорганізмів до безпечного рівня.

Важливість регулярної дезінфекції ресторанів

Є велика різниця між регулярним прибиранням закладу громадського харчування та його дезінфекцією. Завдання прибирання – видалення з поверхонь залишків їжі та інших видів забруднень, мета дезінфекції – повне знищення патогенних мікробів. І той, і інший вид санітарної обробки необхідний роботи ресторану. Додатково можна провести дезодорацію, яка позбавить приміщення від запаху старості та інших неприємних ароматів.

2-dez-rest.jpg

Якщо дезінфекція проводиться правильно, то за її допомогою реально знищити 99% грибків, бактерій та вірусів. Але для цього змішувати розчини, що дезінфікують, потрібно в певній концентрації, і на робочих поверхнях залишати їх потрібно не менше, ніж на 10 хвилин. Тільки в такому випадку дезінфекція може вважатися успішно проведеною.

Етапи правильної дезінфекції ресторану

Спочатку з усіх поверхонь, які будуть оброблятися, потрібно видалити залишки їжі:

  • крихти;
  • сліди від пролитої рідини.

Для цієї мети підійде окремий відріз тканини або одноразові паперові рушники. Після видалення залишків їжі потрібно ретельно вимити поверхні для того, щоб розчинити на них частинки бруду, які залишилися непоміченими.

Мийний розчин підбирайте з безпечним хімічним складом, а наносити його потрібно за допомогою одноразового рушника або серветки, яка раніше пройшла хімічну обробку. Таким чином, ви зменшите ймовірність розмноження на робочих поверхнях бактерій, які викликають неприємний запах.

Замовити послугу

Для видалення миючого розчину з поверхонь на кухні ресторану промийте їх водою. Пропускати цей етап не варто, адже звичайні розчини, що чистять, несумісні із засобами для дезінфекції.

Щоб позбутися невидимих людському оку мікробів, і проводиться дезінфекція. Така санітарна обробка знижує ймовірність перехресного забруднення патогенною мікрофлорою харчових продуктів та готових страв. Для розподілу засобів дезінфікування використовуються одноразові серветки. Тканинні серветки або паперові рушники не підходять, оскільки вбирають розчини, а не допомагають їх рівномірно наносити.

2-dez-rest-1.jpg

Обов'язкова умова для якісно проведеної дезінфекції – дати обробленим поверхням висохнути. Якщо це зробити, то в процесі висихання засіб знищить мікроби, з якими вступає в контакт. Потрібно дати поверхням час для повного висихання, адже так ви забезпечите безпеку і персоналу ресторану, і його гостям.

Рекомендації наших дезінфекторів

Важливо не лише вчасно виконувати дезінфекцію ресторану. Пам'ятайте, що контроль за санітарно-гігієнічними умовами у закладі починається на етапі підготовки персоналу до початку робочого дня.

Дотримання правил миття рук значно зменшить випадки перехресного забруднення. Для цього потрібно ретельно мити руки під проточною водою протягом 20 секунд перед тим, як торкнутися готової їжі та продуктів, а також після. Носіння охайної уніформи, використання окремих рушників та душ перед роботою допоможуть підтримувати чистоту в ресторані на належному рівні.

Для посиленого контролю за чистотою в ресторані замовляйте послугу дезодорації на регулярній основі.


Замовити послугу

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт