
За всіх часів гризуни створювали велику проблему як для людини, так і для харчової промисловості. За статистикою, вони на рік з'їдають у всьому світі понад 30 мільйонів тонн різних харчових припасів. Якщо в будинку боротися з гризунами можна будь-яким відповідним вам способом, то якщо щури та миші завелися на складі з харчовими продуктами або на підприємствах з їх виготовлення, то перелік доступних варіантів боротьби сильно звужується.
Як позбутися шкідників за допомогою спеціальних засобів та не порушити санітарно-гігієнічні норми на підприємстві, ми розповімо далі. Якісно та своєчасно проведена дератизація – запорука захисту від переносників небезпечних інфекційних захворювань.
Для всієї галузі громадського харчування та щури, і миші – реальна загроза. Вони знищують усі харчові продукти, які трапляються на їхньому шляху. Не роблять гризуни відмінностей між м'ясом, рибою, овочами, молочною продукцією – вони всеїдні та ненажерливі.
Для харчової промисловості засилля щурів означає лише одне – неймовірні фінансові проблеми. Якщо один гризун може на рік з'їсти небагато – до 20 кг їстівних запасів, то він зіпсує значно більше, приблизно в 10 разів. І це лише 1 представник виду, а якщо їх заведеться близько 100 особин, можна лише уявити, скільки їжі буде відправлено на звалище.
Замовити послугу
Але збитки від щурів – це не найгірше, що може статися. Через те, що миші та щури мешкають у місцях, далеких від чистоти та стерильності (вентиляційних шахтах, каналізаціях, підвалах, сміттєвих баках), то на своїх лапках переносять безліч бактерій та патогенних мікроорганізмів, яєць паразитів та глистів. Але й це ще не все – екскременти, які гризуни залишають усюди, також погіршують загальну санітарно-гігієнічну обстановку на підприємстві.
Контроль над появою щурів на підприємстві та подальше їх знищення – одне з основних завдань, яке стоїть перед керівництвом будь-якого підприємства харчової промисловості. Його потрібно тримати на особливому контролі, оскільки через специфіку його функціонування не всі способи боротьби з гризунами можуть застосовуватися.
Комплексне знищення гризунів на будь-яких об'єктах зветься дератизація. Для виведення всіх видів синантропних шкідників використовують різні методики – від капканів та пасток із приманками до застосування отрут у різному вигляді. Виконують її як самостійно, так і вдаючись до послуг професійних бригад з дератизації.
У разі появи щурів на підприємствах харчової промисловості боротися з ними важче, ніж на інших об'єктах, і ми пояснимо чому:
І найголовніше – будь-який із методів знищення щурів, чи то хімічний, чи механічний, дає тимчасовий ефект. Важливо не давати можливості гризунам в принципі проникнути на об'єкт, щоб харчуватися тут і розмножуватися.
Це, звичайно ж, професійна хімічна дератизація, виконана з дотриманням усіх санітарно-гігієнічних норм. Згідно з нормативними актами, обстеження об'єктів харчової промисловості на наявність гризунів має відбуватися не рідше ніж 1 раз на місяць. У разі їх виявлення негайно вживаються заходи щодо їх знищення.
Замовити послугу
За правилами дератизація проходить у кілька етапів:
На практиці найкращі результати демонструє саме комплексна дератизація, що поєднує різні методи боротьби зі шкідниками.
Додатково після дератизації варто провести дезінфекцію, але трохи пізніше – щонайменше через тиждень. Тоді фахівці не лише приберуть на об'єкті трупи щурів та мишей, а й знезаразять підприємство з метою профілактики.
Пам'ятайте, що приманки для щурів слід розкладати там, де вони недоступні для інших тварин. Отрути, які використовуються для їх знищення, погіршують згортання крові – у гризунів це призводить до внутрішніх кровотеч і надалі до смерті. Аналогічний ефект засіб матиме й для інших тварин – котів, собак тощо. Зазвичай щури живуть ще 3-7 днів після того, як у їх організм потрапить отрута.
Якщо токсичні приманки не містять у складі антикоагулянтів, то вони впливають на щурів та мишей по-іншому. Наприклад, родентициди на основі брометаліну згубно впливають на нервову систему, холекальциферолу – на рівень вмісту кальцію в крові, що спричиняє гостру печінкову, ниркову та серцеву недостатність.
Тільки систематична боротьба з гризунами у вигляді дератизації на підприємствах харчової промисловості дозволить:
Це стосується як процедури дератизації, так і дезінсекції, адже комахи-шкідники також можуть завдати багато проблем підприємствам харчової промисловості. З ними боротися потрібно не менш старанно, ніж з пацюками та мишами.
Замовити послугу
Оцінки та коментарі
Вдячні за ваш відгук.
Наявний рейтинг: 0 из 5
Будь ласка вибиріть бажану оцінку:
Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.
Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час
Надання дозвільних документів, та укладання договору
Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин
Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт