Меню

Цвіль - злісний ворог деревини.

Цвіль - злісний ворог деревини.

06.09.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

Цвіль - злісний ворог деревини.

Цвіль - злісний ворог деревини. Деревина, що просихає природним шляхом протягом тривалого часу перебуває під загрозою загнивання. Їй загрожують також пліснява. Спори грибків можуть потрапити на деревину ще в лісі або під час транспортування. Їм потрібно лише потрапити у сприятливі умови, щоби почати бурхливо розвиватися. Якщо на період зберігання деревину складають в штабель і накривають поліетиленом, виникає парниковий ефект, який просто благодать для цвілі.

Дерев'яні поверхні на вулиці також схильні до впливу низки природних факторів. До них відносяться волога, температурні перепади та УФ-випромінювання. Постійна зміна погодних умов викликає природні процеси набухання та усушки. Згодом вони призводять до появи тріщин, у які потрапляє вода. Деревина перезволожується, а ризик ураження спорами плісняви підвищується.

УФ-випромінювання стає причиною деструкції лігніну. Деревина сіріє і стає ворсистою та пухкою. Це полегшує проникнення вологи і небезпека розвитку грибка зростає. Про те, як позбутися плісняви потрібно замислитися відразу після знаходження вогнищ росту грибка і краще при цьому довіритися фахівцям.


 

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт