Меню

Коли закінчується сезон комарів в Україні?

Коли закінчується сезон комарів в Україні?

24.10.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

Коли закінчується сезон комарів в Україні?

Більшість людей любить літо, теплу погоду, довгі сонячні дні. Але літо має свої мінуси, зокрема — сезон комарів. Ці комахи мучать нас своїми укусами з весни до осені. Тому нам хочеться знати, коли зникають комарі в Україні.

На активність комарів впливає температура повітря та погода, за дощових днів вони можуть жити довше, а їх активність підвищується.

Сезон комарів в Україні може тривати з травня по жовтень, а іноді, за хорошої погоди, він починається вже з квітня. У північних районах пік активності комарів знижується вже у серпні чи вересні.

Найкомфортніша погода для комарів — це дощі, які чергуються з теплом. Найбільш сприятлива для життя температура — близько +25°C. Коли літо спекотне, вони живуть менше. А найбільш сприятливий час для активності комарів — період 20:00-22:00 та 04:00-06:00. У цей час вологість і температура стають найбільш сприятливими для комах.

Комарі готуються до зимівлі, як інші тварини. Насамперед треба знати, що яйця комарів витриваліші, ніж самі комахи, і можуть виживати без їжі та води до восьми місяців. Під час похолодання комарі накопичують поживні речовини та знижують метаболізм настільки, що можуть усю зиму перебувати в такому стані у найрізноманітніших укриттях. 

Крім цього, комарі можуть зимувати у будинках людей.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт