Меню

Як комар кусає

Як комар кусає

26.06.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

Як комар кусає

Комарів можна назвати літаючим шприцом, вони використовують свій хоботок, щоб пити кров людини та інших тварин, але чи знаєте ви, що хоботок насправді є складною системою з безлічі частин?

Верхня губа має вид пластиночки; верхні щелепи представляють собою дві голочки із зазубринками і служать для проколювання; нижні щелепи - це дві напівтрубочки, які при складанні утворюють трубочку. Нижня губа має три або чотири членика, у стані спокою, в неї, як у футляр, складаються всі складові частини ротового апарату, що саме і називають хоботком.

Слід зазначити, що будова ротового апарату у комара і комарихи різне. Це пов'язано з тим, що самка потребує отримання крові для розмноження, а для цього їй потрібно спочатку прокусити шкіру своєї жертви. Самець же живиться виключно ро слинною їжею, його ротовий апарат розвинений таким чином, що в ньому просто немає зубчиків.

Таку будову ротового апарату називають колючо-сисний апарат, він характерний не тільки для комарів, а зустрічається також і у клопів, вошей, блох, мошок та ін.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт