Меню

Чому муху важко спіймати

Чому муху важко спіймати

20.09.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

Чому муху важко спіймати

Багато кімнатних мух дуже важко спіймати. Вони примудряються уникати небезпек, злітаючи за частки секунди. Здебільшого вони використовують зір, щоб уникнути небезпеки. Але є ще один механізм, який допомагає цим двокрилим ухилятися.

У всіх мух є укорочені задні крила, дзижчани, вони допомагають мухам тримати рівновагу і стабілізувати тіло під час польоту. Але саме домашні та м'ясні мухи навчилися їх використовувати, щоб відштовхуватися від поверхонь. Вони ритмічно рухають дзижчани, коли стоять. І це єдині види, які це роблять. Тобто вони використовують дзижчани як додатковий підйомний механізм. Це дозволяє їм злітати і переміщатися у просторі вп'ятеро швидше, ніж інші мухи.

Якщо уважно подивитися на процес зльоту мухи, то можна побачити, що спочатку починають працювати дзижчани, і тільки після того, як дзижчани "розгоняться", починають працювати крила. Це відбувається тому, що дзижчани працюють як гіроскоп - без них муха летить шкереберть у буквальному сенсі. А гіроскоп має на увазі швидкий рух. Тому не дивно, що якщо муха постійно махає дзижчанами, вона злітає швидше - їй не потрібно розкручувати свій гіроскоп, вона вже має готовність.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт