Меню

Навіщо мухи потирають лапки?

Навіщо мухи потирають лапки?

10.10.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

Навіщо мухи потирають лапки?

Рідко можна побачити мух, які спокійно сидять на одному місці. Найчастіше вони потирають передні лапки. Навіщо вони це роблять

Коли ви бачите, як муха потирає лапки один про одну, це означає, що вона їх чистить, прибираючи з них те, що на них потрапило (різне сміття). Зрозуміло, коли муха повзає різними поверхнями, на липких подушечках і щетинках її лапок збирається бруд. Щоб швидко пересуватися по гладких поверхнях, у тому числі головою вниз, мухи зобов'язані стежити за чистотою своїх лапок. Щоб зчеплення лапок з поверхнею при повзанні не погіршувалося через це, муха регулярно здійснює "туалет" всіх шести лапок, очищаючи їх від налиплих частинок сміття.

Також, у мух на передніх ногах є смакові органи, які дозволяють їм відчувати смак їжі. Щоб рецептори не збивалися, вони також потребують регулярного чищення. Це для нас із вами на столі нічого немає, а муха маленька. Для неї навіть невидимі частинки цілком помітні і збивають роботу тонких органів.

Ще одна з функцій цієї поведінки, яка називається грумінгом, - це підтримання чистоти покривів тіла, запобігаючи проникненню інфекцій, головним чином бактеріального та грибного походження, а також допомагає боротися з ектопаразитами.


 

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт