Меню

Зоровий апарат мух

Зоровий апарат мух

15.02.2024

Автор: Редакция Ликвидатор

Зоровий апарат мух

Зоровий апарат мух за останні кілька мільйонів років майже не змінився. У них так звані фасеткові очі, які займають дуже велику поверхню голови і складаються з багатьох окремих очей. Перевага таких органів зору полягає в тому, що під час швидкого польоту можна обробляти велику кількість окремих кадрів. Якщо людина сприймає від 60 до 65 кадрів за секунду, то муха під час польоту – до 300. У результаті вона бачить усе, що її оточує, немов у сповільненій зйомці.

Це також пояснює, чому її так складно зловити: навіть найшвидший людський рух вона сприймає як повільний. На той час, коли ми помічаємо муху і посилаємо сигнал з мозку в руку, щоб зробити рух, комаха вже готується злетіти. Просто наші нервові шляхи, порівняно з мушиними, надто довгі.

Муха перевершує людину і щодо сприйняття змін світла, що теж пов'язано з короткими нервовими шляхами від очей до мозку: ці два органи не розділяє і міліметр. Шлях від мозку до м'язів крил також дуже короткий, це скорочує час реакції. Мозок мухи важить приблизно півміліграма, і в більшості випадків цього достатньо, щоб втекти від неозброєної людини.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт