Меню

Оси після зимування

Оси після зимування

26.01.2024

Автор: Редакция Ликвидатор

Оси після зимування

На заміських ділянках в усіх регіонах оси стають непомітними на початку дачного сезону, але в другій половині літа їхнє число різко зростає, практично завойовуючи кожен куточок. Матки, які визимували після запліднення, прокидаються весною та вирушають на пошуки нового місця для гнізда. Перші стільники вони будують самостійно, вкладаючи по яйцю в кожну комірку. Личинки з'являються через 4-6 днів, і матки годують їх білковою їжею, якою є пережовані комахи.

Самки продовжують будувати гнізда до того моменту, поки личинки не перетворяться на робочих ос. Личинки живуть 20 днів, обвиваючись павутинням-коконом, і переходять у стадію лялечки. Через 2 тижні колонія поповнюється новими робочими особинами. Після цього матка лише відкладає яйця, а господарські питання вирішують робочі оси, які забезпечують їжу для личинок та матки.

Дорослі оси живляться квітковим нектаром та солодкими рослинними соками. Протягом сезону від кожної самки з'являється від 800 до 2000 осіб. Лише до кінця літа з яєць розвиваються самці та молоді самки, які відправляються у шлюбні польоти.


Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт