Меню

Розвиток гнізда ос

Розвиток гнізда ос

18.09.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

Розвиток гнізда ос

Оси мешкають практично на всіх заміських ділянках та у всіх регіонах. І якщо на початку дачного сезону ці комахи непомітні, то в другій половині літа їх стає багато, вони буквально всюди.

З приходом весни матки, які йшли на зимівлю після запліднення, прокидаються та вилітають на пошуки нового місця для гнізда. Перші стільники вони споруджують самі і в кожну комірку відкладають по одному яйцю. Через 4-6 днів з'являються личинки. Матки їх годують білковою їжею – пережованими комахами.

Самки продовжують будувати гніздо до того часу, поки личинки не перетворяться на робочих ос. Личинки живуть 20 днів, потім обвиваються павутинням-коконом і переходять у стадію лялечки, а через 2 тижні колонія поповнюється робочими особинами.

Надалі матка лише відкладає яйця, а господарські питання вирішують робочі оси. Тепер вони видобувають їжу для личинок та матки. Дорослі оси харчуються квітковим нектаром та солодкими рослинними соками.

Усього від кожної самки за сезон з'являється від 800 до 2000 ос. Лише до кінця літа з яєць розвиваються самці та молоді самки, які вирушать у шлюбні польоти.


 

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт