Меню

Чому шершнів так сильно приваблює світло?

Чому шершнів так сильно приваблює світло?

31.08.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

Чому шершнів так сильно приваблює світло?

Літаючих у нічний час шершнів дуже приваблює світло, як за помахом чарівної палички. Вони завжди залежать від доступних джерел світла і тому влітку часто залітають у житло. Вдень шершні орієнтуються на сонце. У сутінках і вночі орієнтиром служить найяскравіша точка в природі – місяць. Вона здається нерухомою в небі і тому дуже зручна як фіксована точка: комахи завжди тримають кут близько 40 градусів до місяця і, таким чином, можуть летіти прямо вперед.


Але прийшли люди і з'явилося безліч нових джерел світла. Якщо раптово з'являється штучне світло - наприклад, лампа або ліхтар - комаха приймає це за орієнтир і летить до світла. На жаль, такі джерела світла розташовані набагато ближче, ніж далеке небесне тіло, тому не підходять для правильного визначення траєкторії польоту. Однак шершень цього не знає і миттєво виявляється у вашій квартирі. Вважається, що це збій нормального природного механізму орієнтування комах.


І ще одна причина летіти на світло полягає в тому, що вночі біля джерела світла збирається безліч інших комах, які слугують їжею для личинок шершнів.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт