Меню

З осами знайомий кожен із нас

З осами знайомий кожен із нас

05.11.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

З осами знайомий кожен із нас

З осами знайомий кожен із нас – боляче жалять і не дають меду, як бджоли. Хоча оси займають важливе місце в екосистемі: запилюють рослини, знищують шкідників, але люди їх намагаються позбутися.

Тіло у всіх ос складається з голови та, розділених тонкою стеблинкою, грудей і черевця, вкритого пушком. На голові знаходяться 2 ямки з вусиками. Вони відповідають за нюх, попереджають про небезпеку. Завдяки парі складних фасеткових очей, розташованих по краях голови і 3 додатковим на самому верху голови, оси добре бачать. Ротовий орган гризучого типу. Сильними щелепами комахи подрібнюють тверду їжу та деревину – матеріал для будівництва гнізда.

На кінчику черевця оси-самки знаходиться жало з отрутою. Воно є загнутою трубкою, яка комаха встромляє в противника і впорскує отруту. На відміну від грізної зброї бджоли жало ос без зазубрин, тому оса легко витягає його зі шкіри і не гине, а може використовувати знову.

За способом життя ос поділяють на 2 групи: суспільних та одиночних. Суспільні живуть колонією із чітким поділом ролей. Самці займаються заплідненням, матка відкладає яйця, безплідні робочі особини доглядають потомство, шукають їжу, будують і охороняють гніздо. Поодинокі оси живуть у простих будиночках і розмножуються окремо.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт