Меню

Деякі особливості поведінки кліщів

Деякі особливості поведінки кліщів

04.09.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

Деякі особливості поведінки кліщів

Деякі особливості поведінки кліщів призвели до виникнення поширеної помилки, що кліщі "стрибають" на людину з дерев. Справді, у лісах кліщів, зазвичай, багато, але вони концентруються на лісових доріжках і стежках, на порослих травою узбіччях. Тут їх у багато разів більше, ніж у навколишньому лісі. Кліщів приваблює запах тварин та людей, які постійно використовують ці доріжки при пересуванні лісом.

Кліщі чатують на свою здобич, сидячи на кінцях травинок, билинок, що стирчать вгору, паличок і гілочок. При наближенні потенційної жертви кліщі приймають позу активного очікування: витягують передні лапки і рухають ними з боку на бік. На передніх лапках розташовуються органи, які сприймають запахи (орган Галлера). Таким чином кліщ визначає напрямок на джерело запаху та виготовляється до нападу на свою жертву. Нюх кліщів дуже гострий: дослідження показали, що кліщі здатні відчувати запах тварини чи людини на відстані близько 10 метрів.

Кліщ, що причепився до одягу, повзе вгору, і його часто виявляють вже на голові і плечах. Звідси створюється хибне враження, що кліщі впали зверху.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт