Меню

Енцефалітний кліщ – найнебезпечніший вид для людини

Енцефалітний кліщ – найнебезпечніший вид для людини

20.03.2024

Автор: Редакция Ликвидатор

Енцефалітний кліщ – найнебезпечніший вид для людини

Іксодовий або енцефалітний кліщ – найнебезпечніший вид для людини. Ці паразити зустрічаються скрізь, навіть у Антарктиді, де паразитують на пінгвінах. Це досить великі особини - самка 3-4 міліметри, самець 2-2,5 міліметра. На спині дорослої особини знаходиться щільний щиток, у самця він покриває всю спину, а у самки лише одну третину. Колір голівки, лапок та тіла темні, від коричневого до чорного. При насиченні кров'ю самка значно збільшується у розмірах (до 100 разів) та змінює забарвлення на сіру.

Розмноження кліщів відбувається своєрідно. Самці запліднюють самок, які харчуються на тілі тварин. Ці кровососи є рекордсменами за кількістю відкладання яєць. Одна самка залишає у землі до 17 тисяч яєць. Добре, що лише невелика частина нащадків виживає. Після народження личинка харчується один раз, обираючи господарем гризуна.

Після линяння вона стає німфою. Для перетворення на дорослого кліща необхідно ще одне харчування. Усього за своє життя іксодові кліщі смокчуть кров тричі. Більшість видів змінює господарів, останнім є велика тварина чи людина.

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт