Меню

Остерігайтесь кліщів!

Остерігайтесь кліщів!

24.03.2024

Автор: Редакция Ликвидатор

Остерігайтесь кліщів!

З приходом весни і літа ми всі з нетерпінням вирушаємо на природу, проте поруч завжди чекає небезпека – кліщі. Ці таємничі створіння активні від ранньої весни до пізньої осені, з основним піком активності у квітні-травні та серпні-вересні.

Кліщі нападають на своїх жертв з трави або гілок кущів, часом з'являються із землі. Хоча відомо, що вони не здатні стрибати, але вміють вправно рухатися, щоб знайти ідеальне місце для укусу на тілі.

Укус кліща практично непомітний через його анестезуючу рідину. Однак через декілька днів після укусу можуть з'явитися набряки, почервоніння та свербіж, а сам кліщ збільшується у розмірах. Навіть маленькі німфи кліщів, майже непомітні на шкірі чи одязі, можуть укусити.

Але найбільш тривожним аспектом є те, що кліщі є переносниками різних хвороб, від вірусних до бактеріальних. Чим довше кліщ залишається на шкірі, тим більше ризик зараження.

Отже, бережіть себе і своїх близьких, дотримуйтеся заходів безпеки під час прогулянок та роботи на відкритому повітрі, щоб уникнути неприємних наслідків у вигляді кліщів та їхніх укусів.


Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт