Меню

Сприятливі умови росту чисельності кліщів

Сприятливі умови росту чисельності кліщів

25.08.2023

Автор: Редакция Ликвидатор

Сприятливі умови росту чисельності кліщів

В останні роки спостерігається суттєве зростання чисельності кліщів, зокрема іксодових, у містах. Це пов’язано зі сприятливими умовами їхнього життя. У містах облаштування зон відпочинку, створення штучних насаджень і навіть організація сміттєзвалищ побутового та будівельного сміття, збільшення кількості бродячих собак та котів створили умови для швидкого наростання щільності популяцій іксодових кліщів та виникнення вогнищ їхньої підвищеної чисельності.

Також місто – це територія із режимом підвищених температур. Це пов'язано із щільною міською забудовою, а також використанням матеріалів, які ефективно зберігають тепло. Високі будівлі мають велику площу поверхні відбиття та поглинання сонячного випромінювання, що збільшує інтенсивність нагріву міських територій. Забруднене та запилене міське повітря посилює тепловий ефект. Підвищення температури взимку сприяє існуванню кліщів та їх прогодувальників.

Крім того відносно теплі зими в останні роки, раннє настання теплих і дощових весен, сприяють ранній активності кліщів та подовженню термінів їх активності.


 

Схожі публікації

Рекомендуємо почитати

Вдячні за ваш відгук.

Залишити коментар і рейтинг

Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.

Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час

Надання дозвільних документів, та укладання договору

Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин

Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт