
На території України процес дезінфекції транспорту регламентується низкою нормативних актів, а саме – указом Мінтрансу «Про затвердження Зводу правил перевезення вантажів автомобільним транспортом», зведенням санітарних норм та правил про транспортування продовольчої продукції залізничним, повітряним та водним транспортом, а також санітарними правилами, заснованими для підприємств продовольчої торгівлі.
На території України процес дезінфекції транспорту регламентується низкою нормативних актів, а саме – указом Мінтрансу «Про затвердження Зводу правил перевезення вантажів автомобільним транспортом», зведенням санітарних норм та правил про транспортування продовольчої продукції залізничним, повітряним та водним транспортом, а також санітарними правилами, заснованими для підприємств продовольчої торгівлі. Саме вони встановлюють перелік транспорту, який може і повинен піддаватися дезінфекційному миттю, а також правила проведення такої обробки.
Санітарна обробка різних видів транспорту на території України має проводитись:
В обов'язковому порядку регулярну дезінфекцію повинні проходити такі одиниці транспорту, призначені для перевезення:
Замовити послугу
Рекомендується проводити профілактичну санітарну обробку придбаних вживаних автомобілів.
Здійснюється чищення та подальша дезінфекція транспортних засобів у спеціально призначених для цього місцях – наприклад, у мийних блоках. Також проводити її дозволяється на вантажних фронтах чи безпосередньо у місцях, де цей транспорт завантажується. Важливо дотримуватись екологічних норм, а також правил техніки безпеки під час проведення санобробки поверхонь будь-якого виду транспорту.
Сам факт проведення дезінфекції транспортного засобу підтверджується довідкою, без наявності якої забороняється перевезення у ньому харчових продуктів. Документ повинен містити таку інформацію:
Звертаємо вашу увагу на те, що всі люди, яких залучають у процесі санітарної обробки будь-яких видів транспорту, повинні попередньо пройти комплексне медичне обстеження.
Чому проведення санітарної обробки на постійній основі є настільки важливим для транспортних засобів? Якщо вони не відповідають санітарно-гігієнічним нормам, то їм забороняється перевозити продовольчу продукцію. Також її не можна транспортувати засобами, які раніше перевозили газ, бензин, отрутохімікати та інші речовини, що відрізняються стійким неприємним запахом.
Початкове миття, а потім дезінфекційна обробка транспорту, який згодом буде використовуватися для перевезення харчових продуктів, проходять таким чином:
Замовити послугу
Шланги, які застосовуються для миття автомобілів всередині та зовні, слід зберігати у підвішеному стані. Дезінфекцію транспорту потрібно проводити не рідше ніж раз на 10 днів, тоді кузов автомобіля буде відповідати всім санітарно-гігієнічним нормам для транспортування продовольства.
У середньому витрата дезінфікуючих засобів на 1 м² площі становить 2,5 г або 0,5 л розчину. Якщо говорити про витрату миючих речовин для дезінфекції транспорту, то на 1 м² площі йде до 1 л.
Як правильно приготувати розчини, що дезінфікують, щоб санітарна обробка пройшла успішно? Дотримуйтесь таких правил:
Дотримання правил та організація на регулярній основі санітарних обробок транспорту, який перевозить харчові продукти, позбавить вас ускладнень у процесі їх транспортування. Також ви можете замовити дезінфекцію для складських приміщень, де зберігається продукція.
Замовити послугу
Оцінки та коментарі
Вдячні за ваш відгук.
Наявний рейтинг: 0 из 5
Будь ласка вибиріть бажану оцінку:
Оператор надасть вам консультацію та запише вас на обробку.
Приїзд дезинфектора в точно узгоджений день і час
Надання дозвільних документів, та укладання договору
Обробка, в залежності від ступеня зараження та методу 15-40 хвилин
Відгуки про компанію СПК Ліквідатор з Google карт